Frijol con puerco

Hello everybody, it's John, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Frijol con puerco. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Frijol con puerco is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's easy, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Frijol con puerco is something which I've loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Frijol con puerco, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Frijol con puerco delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Frijol con puerco is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Frijol con puerco estimated approx 50 minutos.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Frijol con puerco using 13 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Este es un guiso muy típico de Yucatán, la tradición es comerlo los lunes en familia.
El guiso se complementa con rábano, cebolla, cilantro, limón, aguacate y chiltomate (salsa de tomate asada).
Es un platillo que rinde bastante y que después de que la carne se gaste puedes usar solo el frijol para algún otro platillo o incluso una segunda agua.
Puse que lleva algún tiempo prepararlo ya que al hacer los complementos se tiene que invertir bastantito tiempo, aunque con la práctica cada vez va siendo más fácil, sobre todo porque mientras cueces la carne y el arroz puedes adelantar picando lo que se necesita picar y asar los tomates.
Ingredients and spices that need to be Get to make Frijol con puerco:
- 1 kg carne de puerco
- 1/2 kg granos de frijol en grano negro
- 1 ramita epazote
- sal
- 1 tza arroz
- 3 limones agrios
- 5 tomate
- 1 cebolla
- 1 ramillete cilantro
- 1 ramillete rábano
- 1 cebolla blanca
- 1 chile habanero
- 1 aguacate maduro
Instructions to make to make Frijol con puerco
- Primero se limpia y se espulga el frijol cuidando que no tenga piedritas ni frijoles rotos. La carne de puerco se corta en trozos.
- Se pone en una olla a cocer con bastante agua hasta cubrir el frijol junto con la carne de puerco, un tomate entero, una cebolla pequeña, un chile habanero (opcional) y la ramita de epazote, se deja hasta que la carne y el frijol estén completamente cocidos y suavecitos.
- Si se utiliza olla express tardara de 15 a 20 minutos aproximadamente en cocerse. cuando esto esta cocido y el caldo de frijol ha espesado se apaga y se reserva.
- Mientras tanto se pone una taza de arroz por dos de agua con un poco de cebolla picada, un diente de ajo y un poco de consomé de pollo, y se deja a fuego bajo hasta que este cocidito. Se reserva.
- Y comenzamos con los complementos:
Se pica el rábano, el cilantro y la cebolla con el cuchillo o con un procesador de alimentos con las cuchillas para picar. Se cortan rebanadas de aguacate. Se corta el chile habanero en aritos. - El "Chiltomate" o la salsa de tomate:
Se ponen directo al fuego o en un comal los tomates junto con una mitad de cebolla blanca. - Cuando estén bien asados o negritos se echan a la licuadora junto con unos pedacitos de chile habanero, dos rábanos cortados en cuartos y un puñito de cilantro, se licúa muy bien se sazona con una pizca de sal y se pone en una salsera.
- Se sirven trozo de carne con el caldo de frijol y granos en un plato hondo con arroz, o se puede servir en un plato plano el arroz y la carne y en un tazón poner el caldo de frijol y los granos; se acompaña con el rábano, la cebolla, el cilantro, aguacate, limón y un poquito de chile habanero y el Chiltomate.
- Se come con unas tortillitas de maíz bien calientes!!
As your experience as well as self-confidence expands, you will locate that you have more natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a dish that makes use of less or more active ingredients or is a little bit more or less hot, you can make simple adjustments to achieve this goal. In other words, start making your dishes promptly. When it comes to standard cooking abilities for novices you do not need to learn them yet only if you master some easy food preparation methods.
This isn't a complete guide to quick and also very easy lunch recipes but its good something to chew on. Ideally this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your trip.
So that's going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Perfect Frijol con puerco. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment