Nopales rellenos
Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Nopales rellenos. It is one of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
Nopales rellenos is one of the most favored of current trending meals in the world. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. They are fine and they look wonderful. Nopales rellenos is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Nopales rellenos, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Nopales rellenos delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Nopales rellenos is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Nopales rellenos estimated approx 15 minutos.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Nopales rellenos using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Los Nopales rellenos son muy fácil de hacer y exquisitos, ideales para comer como aperitivo, con una sabrosa salsa de chile rojo.
Los Nopales son las hojas de las chumbera o Nopal que se utilizan como una verdura más en la elaboración de distintos platos en la cocina mexicana, como la sopa de Nopales, huevos con Nopales o los exquisitos Nopales rellenos. La planta de los higos chumbos es originaria de México y se caracteriza por tener tallos carnosos también llamadas Palas o Pencas, cuidado al retirarlos de la planta, conveniente usar guantes para no clavarse las espinas. Su sabor es parecido a las judías finas y los espárragos frescos.
Vídeos: <a href="http://www.mis-recetas.org/video/receta/6273-nopales-rellenos" rel="nofollow" target="_blank">Nopales rellenos</a>
Ingredients and spices that need to be Take to make Nopales rellenos:
- ½ doc. de Nopales o pencas (también se pueden usar los nopalitos tiernos, hay que elegir los extremos de las partes cortadas el año anterior y que hayan crecido en primavera) son más sabrosos y más tiernos
- 150 gr queso de sabor intenso como el queso panela o Chihuahua
- 1 cebolla grande cortada en rodajas
- 1 rama epazote
- Para la salsa
- 150 gr chiles secos troceados (tiene que ser una mezcla de chiles suaves y picantes)
- 2 jitomate
- 1 cebolla pequeña
- Para empanar
- 2 huevos
- pan rallado o harina de trigo cant. necesaria
- aceite para freír
- sal
Steps to make to make Nopales rellenos
- Poner los Nopales a hervir en una cacerola con agua que los cubra bien, cuando rompa el hervor salar a gusto y cocer durante 15 minutos o hasta que estén tiernos. Escurrir y reservar, no tirar el agua de cocción.
- Acomodar sobre cada nopal una rebanada de queso, una hoja de epazote y una rebanada de cebolla, cubrir con otro nopal u sujetar con un palillo. Freír en aceite (a mi me gustan empanados (se pasan por huevo, luego por pan y ponen en el aceite caliente), pero la receta tradicional, se fríen sin empanar.
- Colocar en una fuente de mesa y salsear, servir calientes. Exquisitos.
- Para la salsa:
Se ponen los chiles troceados en una sartén sin aceite durante 1 0 2 minutos, deben cambiar de color (pero no deje que se cuezan, sino se humedecen), retirar, pelar y reservar. - En una sartenes sofríe la cebolla finamente picadita (si desea puede agregar un diente de ajo también picado) hasta que se ponga translucida. Agregar el jitomate tomate y los chiles tostados y añadir ¼ litro del agua de cocción donde se hirvieron los nopales. Rectificar la sal y cocer a fuego lento durante 10 minutos o hasta espesar la salsa. Reservar
As your experience as well as self-confidence grows, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you intend to offer a recipe that uses fewer or more active ingredients or is a bit basically hot, you can make basic changes to attain this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. When it comes to basic cooking skills for beginners you don't require to learn them yet only if you master some simple food preparation methods.
This isn't a complete guide to quick and very easy lunch recipes yet its good food for thought. With any luck this will obtain your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Simple Way to Make Super Quick Homemade Nopales rellenos. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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