Pancitos de mantequilla

Pancitos de mantequilla

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Pancitos de mantequilla. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pancitos de mantequilla is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes yummy. They are fine and they look fantastic. Pancitos de mantequilla is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pancitos de mantequilla, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pancitos de mantequilla delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pancitos de mantequilla is 12 panes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pancitos de mantequilla estimated approx 2  1/2 horas.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Pancitos de mantequilla using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Este pan es popular en República Dominicana. Me acuerda mis años de colegio! Son deliciosos y bien suaves, ideales para acompañar un chocolate caliente.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pancitos de mantequilla:

  1. 40 ml agua tibia
  2. 2 cucharadas levadura seca
  3. 5 cucharadas azúcar
  4. 4 tazas harina todo uso
  5. 1/2 cucharada sal
  6. 2 cucharadas mantequilla
  7. 1 cucharada vainilla
  8. 180 ml agua bien fría
  9. 1/2 cucharadita colorante amarillo
  10. 3 cucharadas mantequilla bien fría para armar el pan

Instructions to make to make Pancitos de mantequilla

  1. Pon la levadura con el agua tibia y una cucharada de azúcar, mueve y pon fermentar por 15 minutos.
  2. En otro envase, coloca la harina haciendo un agujero en el centro en forma de volcán. En una de las partes superiores del volcán agregar la sal; y en el centro verter el resto de el azúcar (4 cucharadas), las 2 cucharadas de mantequilla, la vainilla, el colorante amarillo y el agua. Por último agregar la fermentación, sin que inicialmente toque la sal. Mezclar todo, hasta que forme una pasta que se despegue de los bordes, si tienes disponible una máquina de amasar también la puedes usar.
  3. Para el amasado, hacerlo por 15 a 20 minutos. Si lo haces a mano, enharinar la meseta, y estira con la muñeca y une hasta que la masa este suave y firme. Coloca la masa en un recipiente engrasado con aceite, también unta la parte superior de la masa, y tapa con un paño o un plástico film. Deja reposar por 30 minutos en un lugar cálido. Yo utilizo el horno apagado, con un recipiente de agua caliente dentro.
  4. Una vez pasado el reposo, lleva la masa a la meseta, la divides en dos partes iguales, formas dos bastones y sacas 6 porciones iguales de cada una. Divide las 3 cucharadas de mantequilla en 12 partes.
  5. Para formar el pan: Toma una de las porciones de masa, saca una punta con tu dedo y con ayuda de un rodillo estírala hacia ti formando una especie de triángulo; coloca una porción de la mantequilla en el centro del lado más ancho, y envuelve de ancho a estrecho, se formará una especie de croissant.
  6. Haz todas las formas y coloca en una bandeja engrasada con mantequilla, procurando que las puntas queden hacia abajo. Deja reposar nuevamente en un lugar cálido por 30 minutos. Pasado el tiempo de reposo, llevar al horno precalentado a 160 grados celsius por 20 minutos, ver que tomen color pero no se quemen.
  7. Al salir del horno, puedes romper la opacidad untando un poco de mantequilla derretida con una brocha de cocina.
  8. Espera unos 15 minutos antes de dar tu primer bocado, a disfrutar!

As your experience and also confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your individual tastes gradually. Whether you want to offer a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make basic changes to accomplish this objective. In other words, start making your dishes on time. As for fundamental cooking abilities for newbies you do not need to discover them yet only if you grasp some basic cooking strategies.

This isn't a total overview to quick as well as easy lunch recipes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Make Perfect Pancitos de mantequilla. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Sopa de Pipianes

Pollo guisado al estilo Dominicano

Churipo